Οκτώ νεκροί από τις πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010, 01:01
Οκτώ νεκροί από τις πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη
Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στην Τσεχία, τη Γερμανία και την Πολωνία, ενώ χιλιάδες άλλοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπληξε την Κεντρική Ευρώπη.

Στην ιστοσελίδα της τσεχικής πυροσβεστικής αναφέρεται ότι στους τρεις νεκρούς που είχαν αναφερθεί νωρίτερα προστέθηκε ένας τέταρτος, ένας άνδρας που πνίγηκε σε έναν ποταμό. Στην περιοχή του Λίμπερετς, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Πράγας, εκκενώθηκαν εκατοντάδες σπίτια που πλημμύρισαν από τα νερά. Η ηλεκτροδότηση στην περιοχή αυτή έχει διακοπεί ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους είναι αδύνατη.

Στη Γερμανία, τρεις άνθρωποι πνίγηκαν μέσα σε ένα υπόγειο στο Νόικιρχεν, στα νοτιοανατολικά της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής. Επίσης, στην Πολωνία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος στην πόλη Μπογκατίνια, η οποία πλημμύρισε από τα νερά του ποταμού Μιετζιάνκα.

Ελικόπτερα του στρατού έχουν σταλεί στην περιοχή για να βοηθήσουν τους κατοίκους που έχουν καταφύγει στις στέγες των σπιτιών τους για να σωθούν. Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής προειδοποίησε, άλλωστε, ότι εάν σπάσει το φράγμα στον ταμιευτήρα του Νιέντοβ, κοντά στην Μπογκατίνια, μπορεί να απειληθεί η πόλη Ζγκόρζελετς-Γκέρλιτς, που βρίσκεται πάνω στα σύνορα με τη Γερμανία. Να σημειωθεί ότι σε βοήθεια των κατοίκων έχουν σπεύσει και διασώστες από τη Γερμανία.

Οι βροχές προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και σε άλλες περιοχές της Πολωνίας, όπως στη Βαρσοβία, όπου πλημμύρισε ένας σταθμός του μετρό αλλά και πολλά υπόγεια κατοικιών και νοσοκομείων.

Διαβάστε επίσης:

Φονικές πλημμύρες σε Πολωνία και Τσεχία, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010, 18:44

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010, 01:03