Ολλανδία και Αυστραλία κατηγορούν τη Ρωσία για την κατάρριψη της πτήσης MH17

Ολλανδία και Αυστραλία κατηγορούν τη Ρωσία για την κατάρριψη της πτήσης MH17
Η Ολλανδία και η Αυστραλία επιρρίπτουν στη Ρωσία την ευθύνη για την κατάρριψη της πτήσης MH17 από πύραυλο επάνω από την Ουκρανία το 2014, ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική κυβέρνηση, σε μία κίνηση που προαναγγέλλει έναρξη δικαστικής διαδικασίας. «Η επίρριψη ευθύνης σε μία χώρα είναι μία πολύπλοκη νομική διαδικασία» αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Οι δύο χώρες, πολίτες των οποίων ήταν πολλά από τα 298 θύματα της τραγωδίας, «επιρρίπτουν στη Ρωσία την ευθύνη για τη συμμετοχή της στην καταστροφή του αεροπλάνου της Malaysia Airlines», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδίδεται μία ημέρα αφότου η διεθνής ομάδα έρευνας ανακοίνωσε τα συμπεράσματά της και σύμφωνα με τα οποία ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροσκάφος προερχόταν από ρωσική στρατιωτική μονάδα.

«Η Ολλανδία και η Αυστραλία ζήτησαν από τη Ρωσία να συμμετάσχει σε διάλογο για μία λύση που θα αποδώσει δικαιοσύνη για τον τεράστιο πόνο και τις ζημίες που προκάλεσε η κατάρριψη της πτήσης MH17» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ολλανδικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Στεφ Μπλοκ δήλωσε ότι τα συμπεράσματα της διεθνούς έρευνας «δείχνουν απευθείας ανάμειξη της Ρωσίας».

Η επιτροπή έρευνας ανακοίνωσε χθες ότι ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροσκάφος εκτοξεύθηκε από εκτοξευτήρα της 53ης Αντιαεροπορικής Ταξιαρχίας της Ρωσίας, αλλά δεν διευκρίνισε ποιος πυροδότησε το μοιραίο πλήγμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018, 13:13