Ακόμη 1.200 στρατιώτες έθεσε επί ποδός η βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχύσουν τον τομέα ασφάλειας στο Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Τζέρεμι Χαντ. Οι στρατιώτες θα παραμείνουν στους στρατώνες τους, αλλά θα είναι σε επιφυλακή για να επέμβουν εφόσον χρειαστεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη», διαβεβαίωσε ο Χαντ, καθώς απομένουν τρεις ημέρες για το μεγάλο αθλητικό γεγονός, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η κινητοποίηση των επιπρόσθετων στρατευμάτων δεν σημαίνει ότι έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά και στη Γαλλία, η κυβέρνηση αποφάσισε να κινητοποιήσει 4.500 αστυνομικούς για όσο διάστημα διαρκέσουν οι Αγώνες, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας όσων περάσουν από τα βόρεια της χώρας (60 αντιπροσωπείες και 450.000 επισκέπτες) για να μεταβούν στο Λονδίνο.

«Έχουμε καταρτίσει ένα σχέδιο δράσης προσαρμοσμένο σε κάθε είδους κίνδυνο και απειλή, το οποίο μπορεί να ενισχυθεί ανά πάσα στιγμή, εάν χρειαστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών Πιερ-Ανρί Μπραντέ. Τα μέτρα ασφαλείας αφορούν κυρίως τα μέσα μεταφοράς και συγκεκριμένα τους σιδηροδρομικούς σταθμού στο Παρίσι, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, όπως το Χερβούργο, τη Χάβρη, το Ροσκόφ και το Σεν Μαλό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης