O 21χρονος άνδρας που συνελήφθη χθες για την ένοπλη επίθεση, στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ομολόγησε σήμερα ότι πυροβόλησε εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν Αμερικανοί στρατιώτες, με αποτέλεσμα να σκοτώσει δύο από αυτούς και να τραυματίσει σοβαρά άλλους δύο, όπως δήλωσε ο Μπόρις Ράιν, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Έσε.

Ο άνδρας συνελήφθη λίγο μετά την εκδήλωση της επίθεσης και, σύμφωνα με το πόρισμα της αρχικής έρευνας, ο άνδρας είναι εξτρεμιστής ισλαμιστής, αλλά δεν ανήκει σε κάποιο τρομοκρατικό δίκτυο, σύμφωνα με τον Ράιν, ενώ η υπόθεση έχει ανατεθεί στον γενικό εισαγγελέα της Γερμανίας, όπως συμβαίνει συνήθως όταν οι κατηγορίες συνδέονται με πιθανά τρομοκρατικά ή πολιτικά κίνητρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού «Hesse Rundfunk», ο δράστης είχε έρθει σε επικοινωνία μέσω Διαδικτύου με ισλαμιστές ιεροκήρυκες, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, ενώ δημοσίευμα της «Frankfurter Allgemeine» αναφέρει ότι ο δράστης είχε σχεδιάσει πολύ σχολαστικά την επίθεση.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο δράστης φώναξε «Ο Θεός είναι μεγάλος» πριν ανοίξει πυρ. Η αστυνομία του Κοσόβου επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας, ο οποίος ονομάζεται Αρίντ Ούκα, γεννήθηκε στη Μιτροβίτσα το 1990, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι το όνομά του δεν βρίσκεται σε καμία λίστα με πιθανούς τρομοκράτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης