Όρμπαν: «Εξασφαλίσαμε μια ιστορική νίκη και μια ευκαιρία να υπερασπίσουμε την Ουγγαρία»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018, 01:43
Όρμπαν: «Εξασφαλίσαμε μια ιστορική νίκη και μια ευκαιρία να υπερασπίσουμε την Ουγγαρία»
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν έκανε λόγο πριν από λίγο για μια «ιστορική νίκη» της παράταξής του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, στις οποίες ο ίδιος εξασφάλισε τρίτη συναπτή θητεία -και τέταρτη συνολικά στην καριέρα του- στο αξίωμα και το κόμμα του, το Φίντες, πλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο.

«Νικήσαμε», είπε ο Όρμπαν στο πλήθος των οπαδών του που τον επευφημούσε. «Η Ουγγαρία κατήγαγε μια μεγάλη, ιστορική νίκη», πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως «η υψηλή συμμετοχή δεν αφήνει καμία αμφιβολία», ευχαριστώντας τους ψηφοφόρους.

«Αγαπητοί φίλοι, αφήνουμε μια μεγάλη μάχη πίσω μας, εξασφαλίσαμε μια ιστορική νίκη, έχουμε μια ευκαιρία, δημιουργήσαμε μια ευκαιρία να υπερασπίσουμε την Ουγγαρία», επέμεινε ο δεξιός εθνικιστής πολιτικός, κυρίαρχος του σύγχρονου ουγγρικού πολιτικού σκηνικού.

Το Φίντες κατήγαγε -όπως αναμενόταν- καθαρή νίκη στις βουλευτικές εκλογές και θα καταλάβει 133 έδρες επί συνόλου 199 στο κοινοβούλιο της χώρας κατά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, με το 85% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, όπως αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της εθνικής εκλογικής επιτροπής.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018, 01:44