Το Πράσινο Κόμμα (PV) της υποψήφιας Marina Silva, που κατέλαβε την τρίτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, αποφάσισε να μείνει ουδέτερο και να μην επιλέξει μεταξύ των δύο υποψηφίων για το δεύτερο γύρο των εκλογών ο οποίος θα διεξαχθεί στις 31 Οκτωβρίου.

«Θα μείνουμε ανεξάρτητοι», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Jose Luis Pena, μετά την ψηφοφορία που οργανώθηκε στη διάρκεια εθνικής συνέλευσης του οικολογικού κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ουδετερότητα θα δώσει στο Πράσινο Κόμμα μεγαλύτερη επιρροή κατά τις δημόσιες συζητήσεις στη χώρα ενόψει των εκλογών της 31ης Οκτωβρίου, είπε η Silva. «Πρέπει να θέσουμε τον εαυτό μας σε μια θέση μεσολαβητή», τόνισε η επικεφαλής των Πρασίνων κατά τη συνέλευση του κόμματος.

Η 52χρονη υποψήφια, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και γνωστή υπερασπίστρια της Αμαζονίας, προκάλεσε έκπληξη λαμβάνοντας το 19,3% των ψήφων στον πρώτο γύρο, στερώντας από την 62χρονη, Dilma Rousseff, την υποψήφια πρόεδρο του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών (PT) και αδιαφιλονίκητο φαβορί για να διαδεχθεί τον απερχόμενο Luis Ignacio Lula Da Silva μια νίκη στον πρώτο γύρο.

Η Rousseff που έλαβε το 46,8% των ψήφων στις 3 Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο γύρο τον 68χρονο σοσιαλδημοκράτη, Jose Serra, του αντιπολιτευόμενου κόμματος PSDB ο οποίος απέσπασε ποσοστό 32,6%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης