Ουκρανία: Επίθεση ρωσόφωνων αυτονομιστών στο Α.Τ. Οδησσού

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Μαΐου 2014, 16:40
Ουκρανία: Επίθεση ρωσόφωνων αυτονομιστών στο Α.Τ. Οδησσού
Περίπου 2.000 ρωσόφωνοι αυτονομιστές επιτέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Αστυνομικό Τμήμα της Οδησσού στη Νοτιοανατολική Ουκρανία, δύο ημέρες έπειτα από τα αιματηρότατα επεισόδια που κόστισαν τη ζωή σε περίπου 40 ανθρώπους - κυρίως ρωσόφωνους.

Κατά την επίθεση σημειώθηκαν μάχες μεταξύ των Ουκρανών αστυνομικών και των ρωσόφωνων μαχητών οι οποίοι και απαιτούσαν την απελευθέρωση όσων συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια της Παρασκευής.

Οι αυτονομιστές έφεραν ρόπαλα και έριξαν την πύλη με δύο φορτηγά.

Οι αστυνομικοί που είχαν ταμπουρωθεί στο εσωτερικό του κτηρίου άρχισαν να απελευθερώνουν έναν έναν τους συλληφθέντες, τους οποίους το πλήθος χαιρέτισε ως «ήρωες». «Μπράβο!» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι. Συνολικά απελευθερώθηκαν 67 αυτονομιστές.

Υποδοχή ηρώων στους αποφυλακισθέντες

Ένας από τους αποφυλακισθέντες

Νωρίτερα ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε αναφέρει ότι «το πλήθος στέκεται απλώς έξω από το αστυνομικό τμήμα και φωνάζει συνθήματα για την απελευθέρωση των κρατουμένων». Ο ίδιος είπε ότι περίπου 170 άνθρωποι είχαν αρχικά συλληφθεί αφότου οι ρωσόφωνοι συγκρούστηκαν με τους υποστηρικτές της ενότητας στην Ουκρανία την Παρασκευή, ωστόσο έκτοτε περίπου 50 είχαν αποφυλακισθεί.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: BBC/ RT

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Μαΐου 2014, 18:10