Πακιστάν: 4 αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 11 πολίτες τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση 

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2019, 04:42
Πακιστάν: 4 αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 11 πολίτες τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση 

Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση με μοτοσυκλέτα παγιδευμένη με εκρηκτικά στην Κουέτα, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν.

Η μοτοσυκλέτα ήταν σταθμευμένη μπροστά σε τέμενος που φρουρούσαν άνδρες των σωμάτων ασφαλείας. Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που πιστοί έφευγαν μετά την απογευματινή προσευχή. Από τους τραυματίες, δύο είναι αστυνομικοί, διευκρίνισε ο Άμπντουλ Ράζακ Τσίμα, αξιωματικός της πακιστανικής αστυνομίας.

Η Κουέτα είναι πρωτεύουσα του Μπαλουτσιστάν, της μεγαλύτερης και φτωχότερης επαρχίας του Πακιστάν, που γειτονεύει με το Ιράν και με το Αφγανιστάν. Βίαια επεισόδια και επιθέσεις που αποδίδονται από τις Αρχές σε αυτονομιστές και τζιχαντιστικές οργανώσεις καταγράφονται συχνά στην πόλη.

Τη 12η Μαΐου, επίθεση εναντίον πολυτελούς ξενοδοχείου στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους στην Γκουαντάρ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας, και στους τρεις δράστες της. Την ευθύνη ανέλαβε μια αυτονομιστική οργάνωση.

Μερικές ημέρες πριν από την επίθεση στο τέμενος στην Κουέτα, οι Πακιστανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν επίσης την ευθύνη για την επίθεση κοντά σε χώρο λατρείας των σουφιστών στη Λαχώρη, με στόχο και σε αυτήν την περίπτωση αστυνομικούς.

Τα σώματα ασφαλείας του Πακιστάν έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού καθ' όλο τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2019, 04:47