Περισσότεροι από 100.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί μετά την έναρξη της ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» στη Λωρίδα της Γάζας την 8η Ιουλίου, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΟΗΕ.

«Ο αριθμός των προσώπων τα οποία αναζήτησαν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την αρωγή στους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) έχει ξεπεράσει το όριο των 100.000 ανθρώπων», ανέφερε ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένα σημείο καμπής για την UNRWA, καθώς ο αριθμός των προσώπων που αναζητούν καταφύγιο στις υπηρεσίες μας είναι διπλάσιος από εκείνον της τελευταίας σύγκρουσης, το 2009», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Κρίστοφερ Γκάνες, ανακοινώνοντας ότι ανοίγουν 69 νέα καταφύγια στον παλαιστινιακό θύλακα.

Πάνω από 570 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και πάνω από 3.350 έχουν τραυματιστεί μέσα τις 14 ημέρες της επιχείρησης των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η κατάσταση για τους (Παλαιστίνιους) πολίτες ξεπερνά κάθε φαντασία», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Γκάνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης