Χιλιάδες άνθρωποι στην οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Λάγος, έμειναν άστεγοι καθώς μέλη ειδικών συνεργείων του υπουργείου Εσωτερικών προχώρησαν στην κατεδάφιση εκατοντάδων κατοικιών σε παραγκούπολη, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Εκτιμάται ότι περίπου 10.000 άνθρωποι διέμεναν σε πρόχειρα καταλύματα στη συνοικία Μακόκο, με την κυβέρνηση του προέδρου της αφρικανικής χώρας, Goodluck Jonathan, να μην έχει φροντίσει για την ομαλή μετεγκατάστασή τους σε άλλη τοποθεσία. Όπως κατήγγειλαν ορισμένοι από τους κατοίκους, οι Αρχές τους έδωσαν μόλις 72 ώρες προθεσμία προκειμένου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ δε λείπουν και οι αναφορές για καταστροφές των λιγοστών πραγμάτων που είχαν στην κατοχή ορισμένοι εξ αυτών από τα συνεργεία καθαρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά τους, κυβερνητικοί αξιωματούχοι ξεκαθάρισαν ότι η κατεδάφιση εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα αναμόρφωσης της πόλης, με στόχο την περαιτέρω οικονομική της ανάπτυξη. Η Νιγηρία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αφρική.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης