Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Hovik Abrahamyan.

Ο Abrahamyan ανακοίνωσε την απόφασή του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου και την αιτιολόγησε μιλώντας για ανάγκη εύρεσης «νέων προσεγγίσεων όσον αφορά στη διακυβέρνηση της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, αρμενικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο πρόεδρος της χώρας Serzh Sargsyan θα προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συναίνεσης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, επικεφαλής της νέας κυβέρνησης θα είναι ο πρώην δήμαρχος της πρωτεύουσας Γιερεβάν και νυν αντιπρόεδρος της θυγατρικής της Gazprom, «Gazprom Mezhregiongaz», Karen Karapetyan.

Την περίοδο 2001-2010, ο Karapetyan υπήρξε αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας «ArmRosGazprom» που κατέχει το μονοπώλιο προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου στην Αρμενία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, εξελέγη δήμαρχος της αρμενικής πρωτεύουσας. Τον Οκτώβριο του 2011, παραιτήθηκε ξαφνικά από τη θέση και έφυγε για τη Μόσχα.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, διορίστηκε ως πρώτος αντιπρόεδρος της ρωσικής «Gazprombank» και αργότερα αναπληρωτής γενικός διευθυντής για θέματα στρατηγικής και ανάπτυξης της «Gazprom Mezhregiongaz».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης