Την παραίτησή του υπέβαλε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΠΟ) στη Βραζιλία, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση πως απομακρύνεται προσωρινά από τα καθήκοντά του για λόγους υγείας.

Ο Ricardo Teixeira είχε επανειλημμένα δεχτεί έντονη κριτική από μερίδα του εγχώριου Τύπου καθώς το όνομά του είχε συνδεθεί με υποθέσεις διαφθοράς. Τον περασμένο Νοέμβριο μάλιστα το αυτοκίνητο που τον μετέφερε είχε δεχτεί επίθεση από ενόπλους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή που εξέδωσε, παραιτείται και από την οργανωτική επιτροπή και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου (2014).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ποδόσφαιρο στη χώρα μας συνδέεται με δύο πράγματα: ταλέντο και την αποδιοργάνωση. Έκανα ό, τι μπορούσα, φθάνοντας στο σημείο να θυσιάσω και την υγεία μου», σημείωσε.

Ο πρώην κυβερνήτης του Σάο Πάολο, Jose Maria Marin, 79 ετών, θα είναι αυτός που θα τον διαδεχτεί και στις δύο θέσεις.

Από τις αρχές του Μαρτίου, το όνομά του είχε συνδεθεί εκ νέου με υποθέσεις διαφθοράς, με τις πιέσεις για να παραιτηθεί να αυξάνονται από αρκετά κυβερνητικά στελέχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2001, το Κοινοβούλιο της Βραζιλίας ξεκίνησε έρευνα για τα «έργα και ημέρες» του ισχυρού άνδρα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο οποίος βαρυνόταν τότε με 13 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της φοροδιαφυγής, του «ξεπλύματος» χρημάτων και της παραπλάνησης της Δικαιοσύνης.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βρετανίας, μετά το «φιάσκο» με το Μουντιάλ του 2018, κατηγόρησε τον Ricardo Teixeira για «παιχνίδια κάτω από το τραπέζι» με σκοπό η διοργάνωση να ανατεθεί στη Μόσχα.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Αποσύρεται προσωρινά ο πρόεδρος του «Βραζιλία 2014», Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012, 02:48
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης