Πεντάγωνο: Κανείς από το υπουργείο Άμυνας δεν άκουσε τη συνομιλία Τραμπ - Ζελένσκι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019, 21:37
Πεντάγωνο: Κανείς από το υπουργείο Άμυνας δεν άκουσε τη συνομιλία Τραμπ - Ζελένσκι

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, γίνεται λόγος ότι κανένας ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας δεν άκουσε, την τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω επικοινωνία, αλλά κυρίως το περιεχόμενο αυτής, πυροδότησε μία σειρά από αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό των ΗΠΑ, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επίμαχη τηλεφωνική συνδιάλεξη των δύο ηγετών οδήγησε στην έναρξη έρευνας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε βάρος του Αμερικανού προέδρου.

Το ποιοι συμμετείχαν σε αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία, μετά και την παραδοχή του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ότι ήταν παρών σε αυτήν, έχει προκαλέσει έρευνες από τις Επιτροπής του Κογκρέσου που εξετάζουν το ενδεχόμενο παραπομπής Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι το νομικό τμήμα του υπουργείου έδωσε εντολή όλα τα συναφή με την Ουκρανία έγγραφα και αρχεία να δοθούν για καταγραφή και επανεξέταση. Επικαλέστηκε το ενδιαφέρον του Κογκρέσου σε μια πιθανή έρευνα από τον Γενικό Επιθεωρητή του Πενταγώνου.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019, 21:37