Πέντε νεκροί από τροχαίο στη νότια Γαλλία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, 16:48
Πέντε νεκροί από τροχαίο στη νότια Γαλλία
Πέντε άνθρωποι, τέσσερις Ρουμάνοι κι ένας Αλγερινός, βρήκαν τον θάνατο σήμερα το πρωΐ στη Ζιρόντ, της νοτιοδυτικής Γαλλίας, από την σύγκρουση του οχήματός τους με φορτηγό, του οποίου ο οδηγός τραυματίσθηκε ελαφρά.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 05.00 τα ξημερώματα (06.00, ώρα Ελλάδος) στην κοινότητα Τες ενώ ο οδηγός του φορτηγού, το οποίο κινείτο στον αυτοκινητόδρομο Μπορντό–Αρκασόν, έχασε τον έλεγχό του. Σύμφωνα με την χωροφυλακή, ως πιθανότερη αιτία για την παρέκκλιση αυτή εκτιμάται πως ήταν μία τρύπα ή το σκάσιμο ενός από τα ελαστικά του.

Το αποτέλεσμα ήταν το φορτηγό - που μετέφερε έναν εκσκαφέα - να διασχίσει το προστατευτικό διάζωμα και να εμβολίσει το ΙΧ, στο οποίο επέβαιναν οι πέντε άνδρες, δύο ηλικίας 19 ετών και οι υπόλοιποι 34, 40 και 46 ετών, που κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας Γάλλος 33 ετών τραυματίστηκε σοβαρά και απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες.

Από το δυστύχημα προκλήθηκε σύγκρουση μεταξύ τριών άλλων αυτοκινήτων που ακολουθούσαν το πρώτο όχημα, σύμφωνα με τη χωροφυλακή. Δύο, ή τρεις, από τους οδηγούς των συγκρουσθέντων οχημάτων τραυματίστηκαν ελαφρά.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, 17:04