Περίεργη υπόθεση κατασκοπίας στα θαλάσσια πάρκα SeawWorld!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, 01:56
Περίεργη υπόθεση κατασκοπίας στα θαλάσσια πάρκα SeawWorld!
Η αμερικανική εταιρεία των θαλάσσιων πάρκων αναψυχής SeaWorld παραδέχτηκε την Πέμπτη (25/2) ότι πολλοί υπάλληλοί της εμφανίζονταν ως προασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων με σκοπό να κατασκοπεύουν ακτιβιστές και ζωοφιλικές οργανώσεις και δεσμεύτηκε ότι δεν θα επαναλάβει στο μέλλον αυτήν την τακτική.

«Το διοικητικό συμβούλιο έδωσε οδηγίες στη διευθυντική ομάδα του ομίλου να βάλει τέλος σε αυτήν την πρακτική που συνίσταται στο να εμφανίζονται πολλοί υπάλληλοι ως ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Η εταιρεία δικαιολογήθηκε ότι ακολουθούσε αυτήν την τακτική για«να διασφαλίσει την ασφάλεια των υπαλλήλων, των πελατών και των ζώων μετά τις αξιόπιστες απειλές» που είχε δεχτεί.

Πέρσι το καλοκαίρι, η οργάνωση Άνθρωποι για την Ηθική Συμπεριφορά απέναντι στα Ζώα (Peta) είχε καταγγείλει ότι η SeaWorld του Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια, έστειλε έναν υπάλληλό της για να διεισδύσει στους κόλπους της. Στόχος του, σύμφωνα με την Peta, ήταν να συμμετέχει σε κινητοποιήσεις και να υποκινεί βίαιες ενέργειες οι οποίες θα αμαύρωναν τη φήμη της οργάνωσης.

Ο εν λόγω υπάλληλος, ο Πολ Μακόμπ, τέθηκε σε διαθεσιμότητα εν αναμονή των συμπερασμάτων της έρευνας που διεξήχθη για το θέμα όμως πλέον έχει ξαναπιάσει δουλειά στη SeaWorld, το «μαύρο πρόβατο» της Peta. Ο Τζόελ Μάνμπι, ο διευθυντής της SeaWorld Entertainment, δεν διευκρίνισε πόσοι υπάλληλοι του ομίλου είχαν αναλάβει τέτοιες«αποστολές» όμως διαβεβαίωσε ότι αυτή η πρακτική θα σταματήσει.

Η SeaWorld έχει ξεκινήσει εργασίες για να μεγαλώσει τα ενυδρεία, οι οποίες αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν το 2018. Το 2014 ο όμιλος παραδέχτηκε ότι τα έσοδά του είχαν μειωθεί εν μέρει εξαιτίας μιας εκστρατείας εναντίον των θεαμάτων με πρωταγωνίστριες φάλαινες όρκες.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, 01:56