Η περίοδος, μετά τον καταστροφικό σεισμό του Ιανουαρίου, που έπληξε την Αϊτή, χαρακτηρίστηκε ως «υψηλού κινδύνου» σε πολλά επίπεδα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, αναφέρθηκε σε στόχους υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση, στους τομείς της πολιτικής, της ασφάλειας, της προστασίας και της ανοικοδόμησης μέσα στους επόμενους 12 ως 18 μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών και των μελών του την περίοδο αυτή θα έπρεπε να είναι να στηρίξουν την κυβέρνηση και τους θεσμούς της Αϊτής, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, με σεβασμό των αρχών και των προτεραιοτήτων τους», σημειώνεται στην έκθεση του κ. Μπαν προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο κ. Μουν καλεί το 15μελές ΣΑ να διατηρήσει την αποστολή σταθεροποίησης του ΟΗΕ (MINUSTAH) στην Αϊτή. Η δύναμη, που διαθέτει 8.306 στρατιωτικούς και 2.177 αστυνομικούς, θα κληθεί να φέρει σε πέρας νέες αποστολές, να διατηρήσει την πολιτική σταθερότητα και να στηρίξει την κυβέρνηση, που επιδιώκει την εφαρμογή δικών της προγραμμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης