Περισσότερες από 240 περιπτώσεις του ιού που προκαλεί τον δάγκειο πυρετό στο Νέο Δελχί

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018, 15:32
Περισσότερες από 240 περιπτώσεις του ιού που προκαλεί τον δάγκειο πυρετό στο Νέο Δελχί
Τουλάχιστον 243 κρούσματα της οξείας ιογενούς νόσου που προκαλεί δάγκειο πυρετό, έχουν αναφερθεί στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Νέο Δελχί, τους τελευταίους εννέα μήνες, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών, το 2017 ο αριθμός των κρουσμάτων που είχαν αναφερθεί στο Δελχί έως την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ήταν 1.177, ενώ το 2016 τα κρούσματα ήταν λίγο πιο πάνω από 800. Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται, κατά τους ειδικούς, στην ιδιαίτερα ξηρή περίοδο που ακολούθησε την εποχή των μουσώνων. Οι μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος συνήθως είναι η κορυφαία περίοδος έξαρσης του δάγκειου πυρετού, οπότε αναμένεται να αναφερθούν δεκάδες άλλες περιπτώσεις.

Το Νέο Δελχί έγινε μάρτυρας της χειρότερης επιδημίας δάγκειου πυρετού το 2015 ο οποίος έπληξε πάνω από 16.000 ανθρώπους και στοίχισε τη ζωή 60 εξ αυτών.

Η νόσος που προκαλεί τον δάγκειο πυρετό είναι μία τροπική ασθένεια που προκαλείται από τον δάγκειο ιό και μεταδίδεται από διάφορα είδη κουνουπιών. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν συνήθως υψηλό πυρετό, κεφαλαλγία, πόνους στους μύες και στις αρθρώσεις, έμετο και χαρακτηριστικό δερματικό εξάνθημα. Αν και η ανάρρωση διαρκεί συνήθως δύο έως επτά ημέρες, η ασθένεια αναπτύσσεται σε απειλητικό για τη ζωή αιμορραγικό πυρετό με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων, ενώ σε μικρές περιπτώσεις εμφανίζεται το σύνδρομο του δάγκειου σοκ.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018, 15:32