«Ο μπιν Λάντεν είχε δίκτυο υποστήριξης στο Πακιστάν»

«Ο μπιν Λάντεν είχε δίκτυο υποστήριξης στο Πακιστάν»
Ανοικτό το ενδεχόμενο ο Οσάμα μπιν Λάντεν  να είχε την υποστήριξη ενός «δικτύου» μέσα στο Πακιστάν, ανέφερε ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, σε χθεσινές του δηλώσεις, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι θα χρειαστούν περαιτέρω έρευνες από τις πακιστανικές και τις αμερικανικές υπηρεσίες προκειμένου να διαπιστωθεί το είδος και η προέλευση της υποστήριξης.

«Θεωρούμε ότι υπήρχε κάποιο δίκτυο υποστήριξης στον Οσάμα μπιν Λάντεν μέσα στο Πακιστάν. Ωστόσο, δε γνωρίζουμε ποιος και τι είδους υποστηρικτικό δίκτυο ήταν αυτό. Άγνωστο ακόμη παραμένει αν υπήρχαν “σύνδεσμοι” μέσα από την κυβέρνηση και είναι κάτι το οποίο πρέπει να ερευνηθεί πρωτίστως από την κυβέρνηση του Πακιστάν»», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εκπομπή «60 Λεπτά», του δικτύου CBS.

Δείτε το video...


Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ιστορική ευκαιρία που παρουσιάζεται μετά τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν για την επίτευξη του τελειωτικού χτυπήματος στην Αλ Κάιντα, τονίζοντας ότι τα έγγραφα και οι σκληροί δίσκοι που κατάσχεσαν οι ειδικές δυνάμεις από το καταφύγιο του στην Αμποταμπάντ έχουν φέρει την οργάνωση σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας θα έχει τελειώσει.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα νικήσουμε την τρομοκρατία. Νομίζω όμως ότι τώρα έχουμε μια καλή ευκαιρία να δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα στην εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση», πρόσθεσε.

Για την επιχείρηση «Τζερόνιμο» επεσήμανε ότι αποτέλεσε τα μακρύτερα 40 λεπτά της μέχρι τώρα ζωής του.

Τέλος, σε ερώτημα - πρόκληση ενός εκ των τριών παρουσιαστών της εκπομπής αν θεωρεί ότι έγινε το σωστό από πλευράς των Αμερικανών στρατιωτών καθώς ο Λάντεν ήταν άοπλος, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε χαρακτηριστικά ότι όποιος προβληματίζεται για το αν έπρεπε να εξοντωθεί ο Οσάμα μπιν Λάντεν, θα «πρέπει να πάει να τον κοιτάξει γιατρός». Σε ότι δε αφορά τον ίδιο, δήλωσε ότι «δεν έχασε και τον ύπνο του» εξαιτίας του θανάτου του Άραβα τρομοκράτη, καθώς είναι πεπεισμένος ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011, 00:33