Ένοχος κρίθηκε την Τρίτη από το δικαστήριο του Ντόρτμουντ ο 29χρονος Ρωσογερμανός, Sergej W για τη βομβιστική επίθεση εναντίον του λεωφορείου, που μετέφερε τους παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας, Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2017.
Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει να κριθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και να καταδικαστεί σε ισόβια.
Εντούτοις ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για «απόπειρα φόνου σε 28 περιπτώσεις» και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 ετών.
Παράλληλα ο 29χρονος καλείται να καταβάλει 15.000 ευρώ αποζημίωση στον παίκτη της Νόρτμουντ, Marc Bartra, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από την έκρηξη.
Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης, στις 11 Απριλίου 2017 είχε τοποθετήσει τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς κοντά στο λεωφορείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ, οι οποίοι εξερράγησαν, ενώ η ομάδα αναχωρούσε από το ξενοδοχείο για το γήπεδο της, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί αγώνας κόντρα στη γαλλική Μονακό για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ο ποδοσφαιριστής και ένας αστυνομικός από τη συνοδεία.

Ο ίδιος είχε παραδεχτεί την πράξη του, υποστηρίζοντας όμως ότι στόχος του ήταν μόνο να κερδίσει χρήματα και όχι να βλάψει ή να σκοτώσει κανέναν, τονίζοντας ότι το σχέδιό του ήταν να πέσει η μετοχή της ομάδας, ώστε ο ίδιος να ωφεληθεί οικονομικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης