Πυρά έπεσαν στο Μονρούζ -νότιο προάστιο του Παρισιού- το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν αναφορές για δύο τραυματίες, εκ των οποίων η μια είναι γυναίκα που κατέληξε ύστερα από λίγες ώρες στα τραύματά της.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και ήταν οπλισμένος με πολυβόλο άνοιξε πυρ κατά δημοτικών αστυνομικών. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή μέσω του Μετρό. Ένας ύποπτος συνελήφθη λίγη ώρα μετά την επίθεση. Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ μετέβη επιτόπου προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, περιπολικά της αστυνομίας και πυροσβεστικά οχήματα. Το συγκεκριμένο περιστατικό εκτυλίχτηκε στη σκιά της δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo», όπου 12 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά ενόπλων.

Εικόνες από το σημείο της επίθεσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχει γίνει γνωστό, πάντως, αν υπάρχει σύνδεση των πυροβολισμών στο Μονρούζ με το χθεσινό μακελειό στα γραφεία του «Charlie Hebdo». Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συνέστησε ψυχραιμία, ενώ ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς κάλεσε τους δημοσιογράφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Έκρηξη κοντά σε τέμενος

Οι αρχές στην ευρωπαϊκή χώρα βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού». Σ’ ένα χωριστό γεγονός, έκρηξη σημειώθηκε σε άδειο εστιατόριο κοντά σε τζαμί στη νοτιοδυτική Γαλλία. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 11.00 το πρωί μπροστά από εστιατόριο κεμπάμπ κοντά σε μουσουλμανικό τέμενος στην πόλη Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, βόρεια της Λυών.

«Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια» τόνισε πηγή της Περιφέρειας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Διαβάστε επίσης:
Τρόμος στο Παρίσι
, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015, 20:55

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης