Τουλάχιστον 15 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα παρευρεθούν στην τελετή ορκωμοσίας του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, εκλεγμένου προέδρου του Μεξικού, την 1η Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένου του Νικολάς Μαδούρο, του προέδρου της Βενεζουέλας, ενημέρωσε ο Μαρσέλο Εμπράρδ, ο πολιτικός που έχει επιλεγεί για να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ανάμεσα στους ξένους ηγέτες που έχει επιβεβαιωθεί ότι θα παρευρεθούν στην τελετή θα είναι αριστεροί πρόεδροι, όπως ο Μαδούρο και ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, αλλά και δεξιοί, όπως ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε ή αυτός της Παραγουάης Άμπντο Μπενίτες, διευκρίνισε ο Εμπράρδ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα είναι παρών, όπως και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο ηγέτης των Εργατικών, της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία, η σύζυγος του οποίου είναι Μεξικανή.

Ο Λόπες Ομπραδόρ, ο πρώτος πολιτικός που ανήκει στην μεξικανική Αριστερά και θα αναλάβει το ανώτατο αξίωμα στη χώρα, κατήγαγε σαρωτική νίκη στις προεδρικές εκλογές του Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης