Το αυτοκίνητο, που ήταν κάποτε μέρος του στόλου των εθνικοσοσιαλιστών αξιωματούχων και χρησιμοποιούσε για τις προσωπικές του μετακινήσεις και τις δημόσιες εμφανίσεις του στις παρελάσεις και τους εορτασμούς του Ναζιστικού Κόμματος ο καγκελάριος της ναζιστικής Γερμανίας, Αδόλφος Χίτλερ, βρήκε τον αγοραστή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Kolner Express, η μπλε Mercedes Convertible 770 κυβικών εκατοστών ήταν κλειδωμένη επί σειρά ετών σε γκαράζ μαζί με άλλα επτά συλλεκτικά οχήματα, στο Bielefeld.
Ο Michael Froehlich, ένας έμπορος παλαιών αυτοκινήτων στο Duesseldorf, ήταν αυτός που μεσολάβησε για να κλείσει η συμφωνία με έναν Ρώσο δισεκατομμυριούχο, ο οποίος αγόρασε και τα άλλα οχήματα της συλλογής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ίχνη του εν λόγω αυτοκινήτου ήταν δύσκολο να εντοπιστούν. Μετά από αρκετές εβδομάδες έρευνας, ο 59χρονος έμπορος ανακάλυψε ότι το αυτοκίνητο είχε πωληθεί στην Αυστρία μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε βρεθεί σε ένα μουσείο αυτοκινήτων στο Λας Βέγκας, μέχρι τέλος να καταλήξει στα χέρια ενός Βαυαρού μεγιστάνα. Μετά το θάνατό του μεγιστάνα, το 2008, η χήρα του το πούλησε. Μεταξύ αυτών των αυτοκινήτων που βρέθηκαν, ήταν το Mercedes που ανήκε στον Joachim von Ribbentrop, τον ναζί Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, που απαγχονίστηκε στη Νυρεμβέργη για εγκλήματα πολέμου.

«Είχα μια καλή πληροφορία την Τετάρτη», δήλωσε ο κ. Froehlich στην εφημερίδα. Η Mercedes “ανήκε σε έναν συλλέκτη και βρισκόταν παρκαρισμένη σε ένα γκαράζ στο Bielefeld. Ο συλλέκτης διέθετε έξι αυτοκίνητα αυτού του μοντέλου, πολύ σπάνια. Ο εμπειρογνώμονας επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των εγγράφων του οχήματος και το συνέκρινε με φωτογραφίες εκείνης της περιόδου. Ακόμη και οι πινακίδες ήταν σωστές: 1A 148.461», πρόσθεσε ο Γερμανός έμπορος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kolner Express, το αυτοκίνητο του Χίτλερ αξίζει από τέσσερα έως δέκα εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης