Σε μείζον πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται στη γείτονα το άκουσμα του γνωστού επαναστατικού άσματος «Bella Ciao» από τζαμιά της Σμύρνης, καθώς την Πέμπτη 21/5 άγνωστοι παρεισέφρησαν στο σύστημα με το οποίο γίνεται το κάλεσμα για προσευχή στη Σμύρνη και μετέδωσαν από τους μιναρέδες τζαμιών της πόλης το ιταλικό τραγούδι.

Μάλιστα, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν και στη συνέχεια προφυλάκισαν την αντιπρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος στη Σμύρνη Banu Özdemir, η οποία διέπραξε το… αδίκημα, να αναμεταδώσει το εν λόγω βίντεο από του τουίτερ της -χωρίς μάλιστα να σχολιάσει κάτι- όπως άλλωστε έπραξαν και χιλιάδες άλλοι Τούρκοι στη Σμύρνη… Η ίδια αντιμετωπίζει τώρα ποινικές διώξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ερντογάν άρχισε να κατηγορεί με βαρείς χαρακτηρισμούς την αντιπολίτευση θεωρώντας τους υπεύθυνους για το συμβάν, λέγοντας ότι «στα όνειρα τους (σ.σ. των Κεμαλιστών), είναι να ακούν από τους μιναρέδες των τζαμιών άλλες φωνές και όχι την προσευχή και αυτό το απολαμβάνουν».

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου απάντησε ότι πρόκειται για χυδαίες και απάνθρωπες κατηγορίες, και ότι «για εμάς οι τόποι λατρείας είναι ιεροί»…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζεται ότι η πόλη της Σμύρνης είναι το προπύργιο των κοσμικών στη γείτονα, ενώ οι φανατικοί μουσουλμάνοι αποκαλούν την πόλη  «γκιαούρ Σμύρνη» (δηλαδή την άπιστη πόλη). 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης