Πούτιν για Ισλαμικό Κράτος: «Καταστρέψαμε τον τρομοκρατικό στρατό μιας βάρβαρης δικτατορίας»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017, 12:18
Πούτιν για Ισλαμικό Κράτος: «Καταστρέψαμε τον τρομοκρατικό στρατό μιας βάρβαρης δικτατορίας»
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εγκωμίασε τον «κρίσιμης σημασίας» ρόλο της Ρωσίας στην ήττα των τζιχαντιστών στη Συρία, όπου η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχασε σχεδόν όλα τα εδάφη που κατείχε.

«Η Ρωσία προσέφερε κρίσιμης σημασίας συμβολή στην ήττα των εγκληματικών δυνάμεων που είχαν αψηφήσει όλον τον πολιτισμό, καταστρέφοντας τον τρομοκρατικό στρατό μιας βάρβαρης δικτατορίας» δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη τελετής παρασημοφόρησης Ρώσων στρατιωτικών που πήραν μέρος στη ρωσική επιχείρηση στη Συρία.

Οι δυνάμεις αυτές «έσπερναν τον θάνατο και την καταστροφή (...), και φιλοδοξούσαν να κάνουν τη Συρία και τις γειτονικές της χώρες έδαφος κατάλληλο για να εξαπολύσουν μια συνολική επίθεση με στόχο τη χώρα μας», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, «ο εξοπλισμός των τζιχαντιστών, τα επιτελεία τους, οι υποδομές και χιλιάδες μαχητές εξολοθρεύθηκαν», αφότου άρχισε η ρωσική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν συνολικά «περισσότεροι από 48.000 Ρώσοι στρατιώτες και αξιωματικοί».

Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει κυρίως πιλότους και ναύτες, μονάδες της στρατιωτικής αστυνομίας, πράκτορες υπηρεσιών πληροφοριών και επικοινωνίας, καθώς και στρατιωτικούς συμβούλους, εξήγησε.

«Εσείς καταλαβαίνετε, γνωρίζετε και αισθάνεστε περισσότερο από κάθε άλλον ότι ο στρατός άλλαξε ριζικά στη διάρκεια αυτών των δύο και κάτι ετών. Άλλαξε επειδή οι άνθρωποι αισθάνθηκαν πως μπορούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων» εκτιμά ο Πούτιν.

«Κατάλαβαν πώς λειτουργεί ο στρατιωτικός εξοπλισμός μας, οι υπηρεσίες διοίκησης και ανεφοδιασμού, σε ποιο σημείο έχουν εκσυγχρονισθεί οι ένοπλες δυνάμεις μας. Το είδε ολόκληρος ο κόσμος και, το σημαντικότερο, το είδε και ο λαός μας» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017, 12:44