«Πράσινο φως» στο YouTube για την υβριστική ταινία με τον Μωάμεθ

«Πράσινο φως» στο YouTube για την υβριστική ταινία με τον Μωάμεθ
Ένα 11μελές εφετείο στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας έκρινε ότι η εταιρεία Google δεν χρειάζεται να αφαιρέσει μια αντι-Ισλαμική ταινία από τον ιστότοπο του YouTube, ιδιοκτησία της πρώτης, μετά από καταγγελία μιας ηθοποιού που ισχυρίζεται ότι την ξεγέλασαν και την συμπεριέλαβαν στην ταινία, η οποία παρουσιάζει τον Προφήτη Μωάμεθ ως παιδόφιλο.

Το δικαστήριο έκρινε πως τα ασφαλιστικά μέτρα που απαγόρευαν την Google να δείξει την επίμαχη ταινία "Η αθωότητα των Μουσουλμάνων" πρέπει να αρθούν. Η ταινία, που περιγράφεται ως τρέιλερ, είχε δημιουργήσει αντιαμερικανικές αντιδράσεις στην Αίγυπτο, τη Λιβύη και αλλού το 2012, καθώς κάθε απεικόνηση του προφήτη θεωρείται βλάσφημη.

Η ενάγουσα, ηθοποιός Σίντυ Λη Γκαρσία, πρόβαλλε ένσταση στην ταινία όταν έμαθε ότι συμπεριλάμβανε ένα κλιπ που είχε γυρίσει για άλλη ταινία. Σύμφωνα με την απόφαση, "Η ταινία, χαμηλής ποιότητας παραγωγής, δείχνει τον Προφήτη Μωάμεθ ως, μεταξύ άλλων, δολοφόνο, παιδόφιλο και ομοφυλόφιλο... Οι παραγωγοί κάλυψαν τη φωνή της Γκαρσία με μια άλλη που ρωτούσε, 'Μήπως ο γιός σας Μωάμεθ ασέλγησε σε παιδιά;.

Η Γκαρσία είπε ότι απειλείται η ζωή της λόγω της ταινίας. Το δικαστήριο αναγνώρισε τον κίνδυνο αλλά αποφάνθηκε ότι δεν είχε πνευματικά δικαιώματα στην ταινία ως ηθοποιός (άρα δεν μπορούσε να απαγορεύσει την προβολή της).

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 13:53