Προειδοποίηση για τοποθέτηση βομβών σε κτήριο του CNN

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, 08:13
Προειδοποίηση για τοποθέτηση βομβών σε κτήριο του CNN
Τα γραφεία του δικτύου CNN στη Νέα Υόρκη εκκενώθηκαν από την αστυνομία την Πέμπτη το βράδυ για περισσότερο από μία ώρα μετά το τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος είπε ότι πέντε βόμβες είχαν τοποθετηθεί στο κτήριο του Time Warner Center, με αποτέλεσμα το δίκτυο να διακόψει το πρόγραμμά του, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Είναι «όλα εντάξει», διαβεβαίωσε η αστυνομία λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, μετά την έρευνα του κτηρίου από αρκετές δεκάδες αστυνομικούς. Δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο, σύμφωνα με το CNN.

Είχε προηγηθεί ο «αποκλεισμός της περιμέτρου στο Columbus Circle και η εκκένωση του κτηρίου για να ερευνηθεί όλο το κτήριο», όπως δήλωσε ο ερευνητής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Χάμπερτ Ρέγιες.

Η κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών είχε απαγορευθεί από την αστυνομία, καθώς ομάδες πυροτεχνουργών έκαναν ελέγχους στο κτηριακό συγκρότημα.

Η τηλεφωνική κλήση έγινε γύρω στις 22.00 και το δίκτυο ειδήσεων άλλαξε για λίγο το πρόγραμμά του, ενώ δημοσιογράφοι, υπάλληλοι και περαστικοί στέκονταν πίσω από τα αστυνομικά οδοφράγματα έξω από το κτήριο.

Μονάδες πυροτεχνουργών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης ήταν σε κατάσταση αναμονής σε περίπτωση εντοπισμού εκρηκτικών μηχανισμών.

Το γραφείο του δικτύου στο Time Warner Center εκκενώθηκε τον Οκτώβριο μετά τον εντοπισμό ενός πακέτου που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό και είχε ως παραλήπτη τον πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν, συνεργάτη του δικτύου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, 08:13