Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου από την Χιλή. Πλάνα που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας δείχνουν δύο οχήματα των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών να είναι περικυκλωμένα από διαδηλωτές στην Πλατεία Ιταλίας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, δύο από τα τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας, που είναι γνωστά και ως αύρες, συνθλίβουν έναν 20χρονο διαδηλωτή με τρομακτική βιαιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οργισμένοι διαδηλωτές που ήταν μπροστά στο γεγονός,άρχισαν να εκτοξεύουν ό,τι έχουν κατά των δύο οχημάτων, προκειμένου να σώσουν τον 20χρονο διαδηλωτή με αποτέλεσμα τα οχήματα να απομακρυνθούν και να μπορέσουν να πάρουν τον διαδηλωτή και να τον πάνε στο νοσοκομείο.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δημοσιογράφοι από το τηλεοπτικό κανάλι Prensa μετέδιδαν σε απ’ ευθείας σύνδεση από εκείνο το σημείο τις συγκρούσεις και αντέδρασαν ζητώντας πολιτικές ευθύνες, αυθόρμητα, στον αέρα. Σύμφωνα με τις δικές τους πληροφορίες, ο 20χρονος μεταφέρθηκε στην κλινική Λας Κόντες με τέσσερα κατάγματα στη λεκάνη, εσωτερική αιμορραγία και ρήξη της ουροδόχου κύστης.

 

«Ο γιος μου ο Οσκαρ συνετρίβη επίτηδες και βίαια από δύο αύρες. Είναι θαύμα το ότι ζει. Αυτή η βαρβαρότητα που επιβάλλει η χιλιανή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει!», δήλωσε αργότερα η μητέρα του, Μάρτα Κορτές. Τα μόνα λόγια που κατάφερε να της πει ο γιος της, όταν τον συνάντησε, ήταν «το έκαναν επίτηδες».

Οι χιλιανοί εισαγγελικοί λειτουργοί διενεργούν έρευνα για την υπόθεση.

eleftherostypos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης