Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απομάκρυνσης βοοειδών από χωριά που βρίσκονται μέσα στη νέα ζώνη εκκένωσης περιμετρικά του εργοστασίου Fukushima Daiichi. Οι αγρότες αποφάσισαν να προχωρήσουν στη μετακίνηση των ζώων ύστερα από την άρση απαγόρευσης, την προηγούμενη Τετάρτη, στην εμπορία γάλακτος, προερχόμενου από το χωριό Ιϊντάτε και μέρος της πόλης Καουαμάτα μετά τις τελευταίες μετρήσεις που έδειξαν χαμηλά ποσοστά ραδιενέργειας.

Μέχρι στιγμής η πολιτική της ιαπωνικής κυβέρνησης ήταν να κάνει ευθανασία σε όσα ζώα βρισκόντουσαν μέσα στη ζώνη εκκένωσης. Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκε εντολή για τη μη θανάτωση των ζώων από συγκεκριμένες περιοχές, με την προϋπόθεση ότι θα μετακινηθούν σε μέρη εκτός της ζώνης απαγόρευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύω ότι οι αγελάδες μου μπορούν να επιζήσουν σε περιβάλλον εκτός της Φουκουσίμα. Είναι πολύ λυπηρό όμως που αναγκάζομαι να φύγω μαζί με τα ζώα μου λόγω του πυρηνικού ατυχήματος», δήλωσε ο αγρότης, Masatsugu Shiga, λίγο πριν απομακρυνθεί με τις επτά αγελάδες του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης