Ένα drone, στο οποίο ανιχνεύθηκε ποσότητα ραδιενέργειας, εντοπίστηκε στην οροφή του γραφείου του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε την Τετάρτη, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η ποσότητα ραδιενέργειας, ωστόσο, ήταν τόσο χαμηλή που δεν συνιστούσε απειλή για τον άνθρωπο, υπογραμμίζουν τα ΜΜΕ επικαλούμενα δηλώσεις αστυνομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημόσια ιαπωνική τηλεόραση ΝΗΚ ανέφερε ότι κλήθηκε κλιμάκιο εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών για να εξουδετερώσει το drone, το οποίο μετέφερε μία μικρή κάμερα και ένα μπουκάλι νερό.

Όπως ανέφερε ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Yoshihide Suga, η αστυνομία διεξάγει έρευνες, προσθέτοντας ότι η χώρα ίσως θα πρέπει να εξετάσει τον περιορισμό αυτών των συσκευών.

«Η κατάσταση αυτή ανησυχεί την ιαπωνική κυβέρνηση, το γραφείο του πρωθυπουργού, και θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο, συμπεριλαμβανομένης και μίας λεπτομερούς αστυνομικής έρευνας» τόνισε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η Ιαπωνία έχει ήδη ξεκινήσει να εξετάζει το ζήτημα αυτό μετά την «προσγείωση» ενός drone στον περίβολο του Λευκού Οίκου τον Ιανουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Suga αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, βρίσκεται στην Ινδονησία ενόψει της συνόδου Ασίας – Αφρικής. Το πρωθυπουργικό γραφείο δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης