Η Ρωσία εξέφρασε φόβους ότι τα εγκαίνια σήμερα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ θα αυξήσουν τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Η κίνηση αυτή για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, η οποία ευχαρίστησε το Ισραήλ και εξόργισε τους Παλαιστίνιους, έπεται της απόφασης που έλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Δεκέμβριο να αλλάξει την πολιτική που ακολουθούσαν εδώ και δεκαετίες οι ΗΠΑ και να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ναι, έχουμε τέτοιους φόβους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης, απαντώντας στην ερώτηση αν το Κρεμλίνο ανησυχεί ότι η κίνηση αυτή θα αυξήσει τις εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι το Λονδίνο δεν σχεδιάζει να μεταφέρει την πρεσβεία του από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και σημείωσε ότι η Βρετανία εξακολουθεί να διαφωνεί με την απόφαση των ΗΠΑ να το κάνουν αυτό.

Μέχρι στιγμής 16 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων ένα 14χρονο αγόρι και ένας ανάπηρος άνδρας σε καροτσάκι, και περίπου 500 έχουν τραυματιστεί από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών κατά μήκος της μεθορίου με τη Γάζα, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους του τομέα της υγείας, ενόψει των εγκαινίων σήμερα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης