Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε το Ισραήλ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012, 03:57
Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε το Ισραήλ
Μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε χθες βράδυ από τη Γάζα έπεσε στην Ασκελόν, στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς ή υλικές ζημιές, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού.

Την εβδομάδα που πέρασε εκτοξεύθηκαν αρκετές ρουκέτες από την Γάζα εναντίον του Ισραηλινού εδάφους. Δεν προκάλεσαν θύματα, πάντως αναφέρθηκαν ζημιές στην Σντερότ, όπου ένα σπίτι επλήγη την Παρασκευή. Σε αντίποινα η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έκανε το Σάββατο πριν από τα ξημερώματα τρεις επιδρομές εναντίον στρατοπέδων εκπαίδευσης της Χαμάς, του ισλαμιστικού κινήματος που ασκεί την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας δύο τραυματισμούς, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Το Ισραήλ και η Χαμάς εφαρμόζουν μια de facto εκεχειρία, που όμως παραβιάζεται συχνά. Στην τελευταία αναζωπύρωση της βίας, από την 18η ως την 23η Ιουνίου, είχαν σκοτωθεί 15 Παλαιστίνιοι σε αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ 155 ρουκέτες είχαν πλήξει το ισραηλινό έδαφος τραυματίζοντας πέντε Ισραηλινούς, περιλαμβανομένων τεσσάρων συνοριοφρουρών.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012, 03:57