Σαράντα υποψήφιοι για τη Μητρόπολη Σικάγου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018, 05:12
Σαράντα υποψήφιοι για τη Μητρόπολη Σικάγου
Σαράντα είναι συνολικά οι υποψήφιοι για την εκλογή του μελλοντικού Μητροπολίτη Σικάγου, όπως προκύπτει από τον επίσημο Κατάλογο Εκλογίμων, ο οποίος εγκρίθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2018 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος συγκαλεί την Επαρχιακή Σύνοδο σε έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, προκειμένου να προβεί στην κατάρτιση του τριπροσώπου.

Το ίδιο βράδυ, ο Αρχιεπίσκοπος θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στη Σύνοδο, η οποία έχει ορισθεί να αρχίσει την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, οπότε στα πλαίσια της θα γίνει και η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σικάγου, σε διαδοχή του αειμνήστου Μητροπολίτη Ιακώβου, ο οποίος «εκοιμήθη» σε ηλικία 89 ετών την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 έπειτα από σύντομη ασθένεια.
Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται εκτός από τους αγάμους ιερείς οι οποίοι πληρούν τους όρους και διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για να προαχθούν στο βαθμό του Επισκόπου, δηλαδή είναι άνω των 35 ετών, τυγχάνουν πτυχιούχοι αναγνωρισμένης ανώτατης Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής και διαθέτουν επαρκή υπηρεσία στην Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι εν ενεργεία Μητροπολίτες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τους οποίους θα ισχύει το «μεταθετόν».
Επίσης, συμπεριλαμβάνονται οι βοηθοί Επίσκοποι, αλλά ιεράρχες οι οποίοι υπηρετούν σε Μητροπόλεις εκτός Αμερικής και είχαν υπηρετήσει ως ιερείς στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ο νέος εγκεκριμένος Κατάλογος των Εκλογίμων έχει ως εξής:

Διονύσιος Αναγνωστόπουλος από Νέα Υόρκη, Τιμόθεος Μπακάκος από Σικάγο, Βασίλειος Βασσακύρος από Νέα Υόρκη, Αμβρόσιος Βιτζιάδης Φιλαδέλφεια, Κυπριανός Μπουμπούτσης από Ατλάντα, Ιωάννης Κωνσταντίνου από Καλιφόρνια, Ιωακείμ Κοτσώνης από Βοστώνη, Νεκτάριος Κώτρος από Μέριλαντ, Δαμασκηνός Γκανάς από Νέα Υόρκη, Σταυροφόρος Μαμάης από βόρεια Καρολίνα, Κωνσταντίνος Μόραλης από Μέριλαντ, Μακάριος Νιάκαρος από Μασαχουσέτη, Γεώργιος Νίκας από Νέα Ιερσέη, Χρυσόστομος Πάνος από Νέα Υόρκη, Χριστόδουλος Παπαδέας, Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος από Νέα Υόρκη, Ευγένιος Παπαγιαννάκος (Πάππας) από Νέα Υόρκη, Νεκτάριος Σέρφες Ινδιάνα, Ναθαναήλ Συμεωνίδης από Νέα Υόρκη, Αγαθόνικος Γουίλσον Νιου Χαμσάιρ, Αθανάσιος Ντεμεντίρος από Σικάγο, Σωκράτης Δημητριάδης από Νέα Ιερσέη, Χριστόφορος Φλεσόρας από Καλιφόρνια, Χριστόδουλος Μαργέλλος από Σικάγο.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά θα είναι υποψήφιοι και όλοι οι υπάρχοντες Μητροπολίτες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, οι εξής:

Βοστώνης Μεθόδιος, Ντένβερ Ησαΐας, Ατλάντας Αλέξιος, Ντιτρόιτ Νικόλαος, Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, Πίτσμπουργκ Σάββας και Νέας Ιερσέης Ευάγγελος.

Επίσης, υποψήφιοι θα είναι οι εξής βοηθοί Επίσκοποι:

Φασιανής Αντώνιος, Μωκησσού Δημήτριος, Ζήλων Σεβαστιανός, Μηδείας Απόστολος.

Επίσης και οι εξής Μητροπολίτες:
Τορόντο Σωτήριος, Μεξικού Αθηναγόρας, Δαρδανελίων Νικήτας, Σουηδίας Κλεόπας.
Επίσης, ο Επίσκοπος Νύσσης Γρηγόριος (των Καρπαθορώσων) και ο Επίσκοπος Φιλομηλίου Ηλίας (των Αλβανών).

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018, 05:14