«Τουλάχιστον έξι εκατομμύρια πολίτες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες στο Πακιστάν, που θεωρούνται οι χειρότερες των τελευταίων 80 χρόνων, και έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας για να επιζήσουν», εκτίμησε σήμερα ο ΟΗΕ, που είναι έτοιμος να ζητήσει διεθνή βοήθεια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από διάφορες χώρες.

«Προς το παρόν, γνωρίζουμε ότι έξι εκατομμύρια πολίτες στο Πακιστάν έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας, δηλαδή χρειάζονται βοήθεια για να επιζήσουν» ,ανέφερε η Ελίζαμπεθ Μπάιρς, εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκπρόσωπος σε συνέντευξή της στη Γενεύη εκτίμησε ότι, ήδη από αύριο Τετάρτη ο ΟΗΕ θα απευθύνει έκκληση για συγκέντρωση διεθνούς βοήθειας προς το Πακιστάν.

Βοήθεια και από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Εν τω μεταξύ, από το ανάκτορο του Μπάκιγχαμ ανακοινώθηκε σήμερα ότι η βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας έκανε μια προσωπική δωρεά για την ανακούφιση των θυμάτων των πλημμυρών στο Πακιστάν, το ποσό της οποίας δεν ανακοινώθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η βασιλική δωρεά θα παραδοθεί στις πακιστανικές αρχές μέσω του βρετανικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού», ανέφερε εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης