Σε καραντίνα οι Ιταλοί που θα επιστρέψουν από το εξωτερικό μετά τις γιορτές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, 12:52
Σε καραντίνα οι Ιταλοί που θα επιστρέψουν από το εξωτερικό μετά τις γιορτές

Η ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Τύπο, ετοιμάζεται να επιβάλει καραντίνα για τους πολίτες που θα επιστρέψουν από το εξωτερικό μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Παράλληλα, καθ΄όλη την περίοδο των γιορτών, δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση σε περιοχή διαφορετική από εκείνη όπου ο κάθε Ιταλός έχει τον μόνιμο τόπο διαμονής του.

Τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να μένουν ανοιχτά μέχρι τις εννέα το βράδυ, για να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός των πελατών και να ευνοηθεί η αγορά των δώρων.

Παρά την αρχική πρόθεση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σχολεία από τις 14 Δεκεμβρίου οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, τελικά -σύμφωνα με όσα διέρρευσαν- θα υιοθετηθεί μια πιο «προσεκτική γραμμή». Τα παιδιά από 10 μέχρι 18 ετών θα μπορέσουν να ξασυναντήσουν τους συμμαθητές τους μέσα στις τάξεις μόνο μετά τα Θεοφάνεια.

Τέλος, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και τα Φώτα, οι έλεγχοι των αστυνομικών και των καραμπινιέρων πρόκειται να γίνουν ακόμη αυστηρότεροι ώστε να μπορέσουν να τηρηθούν, χωρίς παρεκκλίσεις, τα νέα μέτρα της κυβέρνησης Κόντε.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, 13:06