Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε πόσιμο νερό και τρόφιμα στην αποκλεισμένη από τον στενό κλοιό των στρατευμάτων του Μουαμάρ Καντάφι εδώ και δύο μήνες, πόλη της Μιζράτα, μοναδικό προπύργιο πλέον των αντικαθεστωτικών στο  δυτικό μέρος της Λιβύης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Μεταβατικού Συμβουλίου με έδρα τη Βεγγάζη. Όσον αφορά στα αποθέματα στα καύσιμα εκτιμάται ότι αυτά αρκούν το πολύ για έναν μήνα ακόμα.

Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών, μέχρι πριν από δύο εβδομάδες έφθαναν δια μέσου θαλάσσης φορτία με προμήθειες από δύο έως πέντε φορές την εβδομάδα. Στη συνέχεια όμως οι σφοδρές επιθέσεις και οι σχεδόν καθημερινές μάχες με τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι για τον έλεγχο του λιμανιού Σαντούν Ελ-Μιζουράτι, ελαχιστοποίησαν η και διέκοψαν εντελώς τις αποστολές των πλοίων με τις απαραίτητες προμήθειες σε τροφές και πόσιμο νερό αλλά και σε ιατρικά εφόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πόλη διαθέτει τις απαραίτητες προμήθειες σε τρόφιμα και πόσιμο νερό για έναν μήνα ακόμα, η περίπου για τόσο, πριν να χρειαστεί πραγματικά να εκπέμψει σήμα ανθρωπιστικού κινδύνου, αλλά όλα τελικά εξαρτώνται από κατά πόσο θα μπορούν να επαναπροσεγγίζουν τα πλοία με τα εφόδια», ανέφερε ο Ελ-Μιζουράτι σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Βεγγάζη.

«Αν αυτές οι εσκεμμένες καθημερινές επιθέσεις κατά του λιμανιού της πόλης συνεχιστούν, χωρίς να γίνει κάτι για να απαλλαγούμε από την απειλή τους, τότε θα βρεθούμε σε πραγματικά πολύ δύσκολη θέση, καθώς τόσο οι προμήθειες σε τρόφιμα, όσο και τα αποθέματα σε πόσιμο νερό, μειώνονται καθημερινά ανησυχητικά», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης