Ένα αγόρι 2 ετών από τη Νέα Ζηλανδία και η γεννημένη στην Ινδία μητέρα του απαγορεύθηκε να εισέλθουν στην Ινδία, επιστρέφοντας αεροπορικώς στο Όκλαντ διότι τα ονόματά τους βρίσκονταν σε “μαύρη λίστα” υπόπτων για “τρομοκρατία”, σύμφωνα με την εφημερίδα New Zealand Herald.

Η Shubhneet Kaur, υπήκοος Νέας Ζηλανδίας, που κατοικεί στο Μάνουκαου, κοντά στο Όκλαντ, και ο γιος της, Bachint Vir Singh, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν αυτήν την εβδομάδα μετά από πτήση 20 ωρών ως το Νέο Δελχί, αν και διέθεταν έγκυρες βίζες για την είσοδό τους στην Ινδία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μητέρα και το βρέφος τέθηκαν υπό κράτηση επί τέσσερις ώρες, και η μητέρα ανακρίθηκε και ερωτήθηκε γιατί το όνομά της, και το όνομα του γιου της, βρέθηκαν στη λίστα.

“Η σύζυγός μου και το μωρό παιδί μου αντιμετωπίστηκαν σαν εγκληματίες”, δήλωσε ο Ranvir Lali Singh, εργαζόμενος στις κατασκευές, ειρηνοδίκης και γραμματέας της Κοινότητας των Σιχ στο Όκλαντ. Ο γιος μου είναι ένα μωρό δυο ετών κι η γυναίκα μου είναι μια νοικοκυρά. Είναι εντελώς γελοίο ακόμα και το να πει κανείς ότι θα μπορούσαν να είναι τρομοκράτες ή να θέτουν κάποια απειλή για την ασφάλεια της Ινδίας”.

Ο Singh διερωτήθηκε γιατί η πρεσβεία της Ινδίας στο Ουέλινγκτον εξέδωσε βίζες εάν πράγματι τα ονόματα της συζύγου και του γιου του βρίσκονταν σε κάποια “μαύρη λίστα”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της πρεσβείας δήλωσε ότι δεν είναι ενήμερος για το συμβάν. Η Ινδική “μαύρη λίστα”, είπε, περιλαμβάνει ανεπιθύμητα πρόσωπα, τρομοκράτες και υπόπτους για ανάμιξη σε παράνομες πράξεις, ωστόσο θα μπορούσε να υπάρξει “μια περίπτωση που η δική μας λίστα δε συμφωνεί με εκείνη της Ινδίας”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης