Σε ποιους ισχυρούς Ρώσους επιβάλλονται κυρώσεις

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014, 22:42
Σε ποιους ισχυρούς Ρώσους επιβάλλονται κυρώσεις
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε απόψε στη δημοσιότητα τα ονόματα οκτώ Ρώσων και τριών εταιρειών, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων «παγώνουν», στο πλαίσιο της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας με αφορμή το ρόλο της στην ουκρανική κρίση.

Στον κατάλογο περιλαμβάνεται και ο Αρκάντι Ρότενμπεργκ, στενός φίλος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν επί πολλά χρόνια, με τον οποίο έκαναν μαζί προπόνηση στο τζούντο. Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες ο Ρότενμπεργκ είναι μέτοχος σε εταιρείες στις οποίες ανατέθηκαν επικερδείς συμβάσεις κατά την προετοιμασία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι.

Κυρώσεις επιβάλλονται επίσης στον Αλεξέι Γκρόμοφ, τον αναπληρωτή προσωπάρχη του Κρεμλίνου, την Οξάνα Τσιγκρίνα, την εκπρόσωπο της κυβέρνησης της αποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ», τον Μπόρις Λιτβίνοφ, πρόεδρο από τις 22 Ιουλίου του αποκαλούμενου «Ανωτάτου Συμβουλίου», τον Σεργκέι Αμπίσοφ που τον Μάιο διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Κριμαίας, τον Κονσταντίν Μαλοφέεφ που φέρεται ότι στηρίζει οικονομικά και υλικά τους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, και τους μεγαλομετόχους της Bank of Russia Γιούρι Καβάλτσουκ και Νικολάι Σαμάλοφ.

Οι κυρώσεις πλήττουν επίσης την κρατική εταιρεία Almaz-Antei η οποία κατασκευάζει αντιαεροπορικά συστήματα μεταξύ των οποίων και πυραύλους εδάφους-αέρος, την αεροπορική εταιρεία Dobrolet η οποία εκτελεί κατ΄ αποκλειστικότητα δρομολόγια μεταξύ Μόσχας και Σιμφερόπολης και την τράπεζα RNCB.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014, 22:59