Με συλλήψεις στελεχών της μιας παράταξης από την άλλη και με αλληλοκατηγορίες για την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών που γίνονται στο Κάιρο, η Hamas και η Fatah δείχνουν ότι οι προσπάθειες συμφιλίωσής τους για το μέλλον της Παλαιστίνης δεν έχουν αντίκρισμα.

Το κλίμα χειροτέρεψε περισσότερο σήμερα, ύστερα από τις κατηγορίες που εξαπέλυσε η Fatah του Παλαιστίνιου προέδρου, Mahmoud Abbas, εναντίον της Hamas για τη σύλληψη δεκάδων μελών της πρώτης στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Fatah, Ashraf Gomaa, είπε ότι έγινε εξακρίβωση στοιχείων σε τουλάχιστον 90 από τους συλληφθέντες και με δηλώσεις του σε διεθνές πρακτορείο ειδήσεων κάλεσε την Αίγυπτο να παρέμβει: «Καλούμε την Αιγυπτιακή ηγεσία να πάρει μια σθεναρότερη θέση απέναντι στις ενέργειες αυτές της Hamas, οι οποίες δημιουργούν αμφιβολίες στον λαό μας για τη σημασία και την αναγκαιότητα των συνεχιζόμενων αυτών συνομιλιών στο Κάιρο».

Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωπος της Hamas αρνήθηκε τις κατηγορίες της Fatah και ισχυρίστηκε πως έχουν ως απώτερο σκοπό «την καταστροφή του διαλόγου και την υπονόμευση των συνομιλιών στο Κάιρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης