Σε τροπική καταιγίδα μετατράπηκε ο τυφώνας «Ισαάκ», έχοντας προηγουμένως προκαλέσει αρκετές καταστροφές στην πρωτεύουσα της Λουιζιάνα των Η.Π.Α., όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ισχυροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στις Αρχές της Νέας Ορλεάνης, ανήμερα της επετείου από τα επτά χρόνια του καταστροφικού περάσματος του τυφώνα «Κατρίνα». Η εντολή του δημάρχου της πόλης για απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών κατά τις βραδινές ώρες τέθηκε σε ισχύ και για το βράδυ της Τετάρτης – πρωινές ώρες της Πέμπτης, με τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες συνοικίες της πόλης να έχουν κρατήσει μακριά από τα σπίτια το μεγαλύτερο όγκο του βρόχινου νερού. Ωστόσο, έντονη είναι η ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο νότιο τμήμα της πόλης, όπου η στάθμη της θάλασσας έχει ανέβει επικίνδυνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σωστικά συνεργεία προσέγγισαν με βάρκες κατοικίες σε αγροτικές περιοχές της Λουιζιάνα, προκειμένου να απομακρύνουν με ασφάλεια κατοίκους και ζώα, που είχαν παγιδευτεί από τα ορμητικά νερά.

Δείτε το video…

Παράλληλα, ζημιές σε οροφές κατοικιών, κομμένα δέντρα τα οποία έχουν πέσει πάνω σε αυτοκίνητα ή στη μέση του δρόμου και πλημμυρισμένα σπίτια είναι ορισμένες από τις εικόνες που μεταδίδουν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, χωρίς ωστόσο οι καταστροφές να έχουν λάβει διαστάσεις αντίστοιχες με εκείνες πριν από επτά χρόνια, όταν ο τυφώνας «Κατρίνα» είχε σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδεικτικό πάντως της κατάστασης που επικρατεί πλέον σε διάφορες πόλεις της πολιτείας είναι ότι ορισμένοι από τους κατοίκους δε δίστασαν να βγουν έξω στον δρόμο, αψηφώντας τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έφθαναν σε ταχύτητα ακόμα και τα 130 χλμ./ώρα.

Δείτε το video…

Το απόγευμα της Τετάρτης, το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) είχε ανακοινώσει  ότι ο συγκεκριμένος τυφώνας ταξινομείται πλέον στην κατηγορία 1 από 2, δημιουργώντας μια μικρή ανακούφιση στις τοπικές Αρχές, οι οποίες παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού. Ωστόσο, με νεώτερη ανακοίνωσή του, το NHC ξεκαθάρισε ότι ο κίνδυνος εμφάνισης πλημμυρών στην ενδοχώρα της πολιτείας παραμένει μεγάλος καθώς η στάθμη των υδάτων εξακολουθεί να είναι υψηλή κατά μήκος της βόρειας ακτής του Κόλπου του Μεξικού.

«Παρότι ο “Ισαάκ” δεν είναι πλέον κυκλώνας, η τροπική καταιγίδα συνεχίζει να απειλεί ζωές», αναφέρεται στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πριν κατευθυνθεί προς το νότιο τμήμα των Η.Π.Α. ο «Ισαάκ» είχε περάσει από τον Άγιο Δομίνικο, την Αϊτή και την Κούβα, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και δεκάδες θανάτους, κυρίως στην πρωτεύουσα της Αϊτής, Πορτ-ο-Πρενς.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Το πέρασμα του Ισαάκ από τη Ν. Ορλεάνη ανήμερα του «χτυπήματος» του Κατρίνα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012, 19:12

Εικόνες από τον τυφώνα Ισαάκ στη Λουιζιάνα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012, 18:15

Τις νοτιοανατολικές ακτές της Λουιζιάνα πλησιάζει για δεύτερη φορά ο Ισαάκ, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012, 12:22

Συνολικά 19 νεκροί από την τροπική καταιγίδα Ισαάκ στην Αϊτή, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012, 17:19

Ο «Ισαάκ» σαρώνει τα νησιά της Καραϊβικής, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012, 01:54

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης