Τουλάχιστον 15 ναύτες τραυματίστηκαν σήμερα, όταν συγκρούσθηκαν τα σκάφη στα οποία επέβαιναν στο στενό του Χορμούζ, στο Μπαχρέιν.

Πρόκειται για το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS Hartford και το αμφίβιο σκάφος USS New Orleans του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πέμπτου Στόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό συνέβη σήμερα στην είσοδο του Περσικού Κόλπου και συγκεκριμένα στο στενό του Χορμούζ, το οποίο ορίζει την είσοδο στον Κόλπο.

«Η σύγκρουση ανάμεσα στο USS Hartford (το υποβρύχιο SSN 768) και το USS New Orleans (το αμφίβιο σκάφος LPD 18) σημειώθηκε γύρω στη 01.00 τοπική ώρα», ανακοίνωσε η διοίκηση το στόλου με έδρα στο Μπαχρέιν.

Ευτυχώς από τη σύγκρουση δε δημιουργήθηκε πρόβλημα με τον πυρηνικό αντιδραστήρα του υποβρυχίου, ωστόσο προκλήθηκε ρήγμα στη δεξαμενή καυσίμων του και διέρρευσαν περίπου 25.000 γαλόνια ντίζελ στη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 15 ναύτες πάντως, τραυματίσθηκαν ελαφρά και πλέον έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους, ενώ και τα δύο σκάφη είναι σε θέση να κινηθούν με δικά τους μέσα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης