Συνδρομή της Κύπρου και της Ε.Ε. ζήτησε ο Πατριάρχης Αντιοχείας για τους χριστιανούς

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017, 05:28
Συνδρομή της Κύπρου και της Ε.Ε. ζήτησε ο Πατριάρχης Αντιοχείας για τους χριστιανούς
Τη συνδρομή της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή ζήτησε από τον πρόεδρο Αναστασιάδη o Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Ιωάννης, σε συνάντησή τους την Τρίτη στη Βηρυτό, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στον Λίβανο.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας ζήτησε από τον πρόεδρο Αναστασιάδη να μεσολαβήσει στην Ε.Ε. για να δοθεί βοήθεια και προστασία στους χριστιανικούς πληθυσμούς στην περιοχή, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους και σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Παράλληλα, ζήτησε τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κύπρου στο θέμα που αφορά στον εντοπισμό των δύο επισκόπων του Πατριαρχείου Αντιοχείας, των οποίων η τύχη αγνοείται.

Από τη μεριά του, ο Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς το Πατριαρχείο.

Ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε το βράδυ με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάτ Χαρίρι, με θέματα συζήτησης το Κυπριακό, την ενέργεια και τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Λιβάνου.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της βουλής του Λιβάνου Ναμπίχ Μπέρι, με τον οποίο συζήτησε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι διανοίγονται νέοι δρόμοι με την τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι κοινές προκλήσεις.

Το πρωί της Τρίτης είχε συνάντηση με τον Μεγάλο Μουφτή του Λιβάνου και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Μαρτύρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017, 05:28