Συνεργασία Ιορδανίας - Ιράκ στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015, 21:53
Συνεργασία Ιορδανίας - Ιράκ στη μάχη κατά των τζιχαντιστών
Η Ιορδανία θα θέσει όλα τα στρατιωτικά μέσα της στη διάθεση του Ιράκ, ώστε να τα χρησιμοποιήσει στον αγώνα του εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου, ανακοίνωσε ο Ιρακινός υπουργός Άμυνας μετά τη συνάντηση που είχε στη Βαγδάτη με τον αρχηγό του ιορδανικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων.

«Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε όλα τα μέσα των ιορδανικών ενόπλων δυνάμεων να τεθούν στη διάθεση του ιρακινού στρατού», είπε ο Χάλεντ Αλ Ομπάιντι. «Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου" της Ιορδανίας, τον στρατηγό Μεσάλ Μοχάμεντ Ελ Ζάμπεν», πρόσθεσε.

Ο στρατηγός Ζάμπεν, που είναι και σύμβουλος του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας για στρατιωτικά θέματα, υπογράμμισε ότι μετέφερε στη Βαγδάτη ένα μήνυμα ότι «οι Ιορδανοί βρίσκονται στην ίδια βάρκα με τους αδελφούς μας στο Ιράκ.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε αυτήν την οργάνωση», πρόσθεσε ο στρατηγός.

Η Ιορδανία, μέλος του διεθνούς συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών, ενέτεινε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της στις θέσεις της οργάνωσης στη Συρία αλλά και το Ιράκ, μετά την εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου που είχε αιχμαλωτιστεί τον Δεκέμβριο από την οργάνωση, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος του.

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο επωφελήθηκε από την αστάθεια στο Ιράκ και τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία για να καταλάβει μεγάλες εκτάσεις στις δύο αυτές χώρες όπου διαπράττει καθημερινά θηριωδίες.

Ο Αμερικανός συντονιστής του διεθνούς συνασπισμού Τζον Άλεν ανέφερε την Κυριακή ότι ο ιρακινός στρατός ετοιμάζει «μεγάλη χερσαία αντεπίθεση» για να εκδιώξει τους τζιχαντιστές από τις περιοχές που ελέγχουν στα βόρεια και τα δυτικά της Βαγδάτης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015, 21:56