«Το ΝΑΤΟ πρέπει να ξεκινήσει μία συνεργασία, σε θέματα ασφάλειας, με τις αναδυόμενες δυνάμεις, όπως η Κίνα, η Ινδία και το Πακιστάν, εάν θέλει να είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των μελών του», δήλωσε σήμερα στη 46η Διάσκεψη για την Ασφάλεια, που πραγματοποιείται στο Μόναχο, ο ΓΓ της Συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

«Οι απειλές για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική προέρχονται από τόσα πολλά μέρη του κόσμου, ώστε το ΝΑΤΟ θα είναι σε θέση να τις αντιμετωπίσει κατάλληλα μόνο εάν μπορεί να δημιουργήσει ένα ισχυρότερο συνασπισμό», είπε ο Ράσμουσεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ποιο θα ήταν το κακό, εάν η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν και άλλες χώρες ανέπτυσσαν στενότερες σχέσεις με τον ΝΑΤΟ; Θα ήταν ένα πλεονέκτημα από πλευράς εμπιστοσύνης και συνεργασίας», παρατήρησε.

«Η ιδέα αφορά στη δημιουργία ενός μόνιμου συστήματος, στο οποίο οι μεγάλες δυνάμεις θα μπορούν να συζητούν για προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια και στρατηγικές. Η πρωτοβουλία μπορεί να οδηγήσει, επίσης, στην από κοινού εκπαίδευση ή σχεδιασμό», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός της Δανίας, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Αύγουστο του 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης