Συνέχεια με καταθέσεις όσων επέζησαν

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012, 15:13
Συνέχεια με καταθέσεις όσων επέζησαν
Συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη του Μπρέιβικ, με τις καταθέσεις των ανθρώπων που επέζησαν του μακελειού που προκάλεσε τον περασμένο χρόνο ο ακροδεξιός Νορβηγός.

Οι επιζήσαντες περιέγραψαν ενώπιον του νορβηγικού δικαστηρίου την εμπειρία τους από την επίθεση με στόχο κυβερνητικά κτήρια, που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους.

«Ήταν μια φυσιολογική ημέρα» είπε ο Κρίστιαν Ράσμουσεν στο δικαστήριο για τα γεγονότα της 22ης Ιουλίου. «Ήταν μια μέρα πριν πάω διακοπές και οδηγήσω μέχρι το Στάβανγκερ για μια βάπτιση» δήλωσε ο Ράσμουσεν στο δικαστήριο, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους.

Το γραφείο του Ράσμουσεν στο Υπουργείο Πετρελαίου και Ενέργειας βρίσκεται σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το φορτηγάκι που περιείχε τη βόμβα.

«Μετά, η μέρα έγινε νύχτα» είπε ο 31χρονος στο δικαστήριο.

Οι υπηρεσίες έκτακτων αναγκών εντόπισαν τον Ράσμουσεν στα συντρίμμια του γραφείου του, σχεδόν μία ώρα μετά την έκρηξη. Είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα και παρέμεινε σε κώμα για 12 ημέρες.

Ένας άλλος μάρτυρας περιέγραψε πως χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν το πόδι του.

Ο Μπρέιβικ κατηγορείται ότι πυροδότησε τη βόμβα, η οποία είχε στόχο κυβερνητικά γραφεία, και στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε 69 ανθρώπους στην κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος σε νησί κοντά στην πρωτεύουσα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012, 16:10