Το Ιράν δεν θα σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου και η Δύση θα πρέπει να συνηθίσει στην ιδέα ότι το Ιράν είναι “κυρίαρχο στον εμπλουτισμό”, δήλωσε ο απεσταλμένος της Τεχεράνης στη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Το Ιράν “είναι πάντα έτοιμο να συνομιλήσει με πολιτισμένο τρόπο”, δήλωσε ο Αλί Ασγκάρ Σολτανίε, σε συνέντευξη στο βρετανικό περιοδικό New Statesman. “Όμως η Δύση βρίσκεται απέναντι σε ένα ισχυρό Ιράν, μία χώρα που έχει πολιτισμό χιλιάδων χρόνων, που σήμερα είναι κυρίαρχη στον εμπλουτισμό. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο γι αυτούς να το χωνέψουν, αλλά είναι η πραγματικότητα”, πρόσθεσε ο Ιρανός αξιωματούχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Το Ιράν δεν θα σταματήσει ποτέ τον εμπλουτισμό – με οποιοδήποτε τίμημα. Ακόμα και η απειλή μίας στρατιωτικής επίθεσης δεν θα μας σταματήσει”, τόνισε ο Ιρανός πρεσβευτής στη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να επιβληθούν νέες κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε βάρος του Ιράν, αλλά ο Σολτανίε ανέφερε στη συνέντευξή του ότι η γλώσσα των απειλών δείχνει “μία αποικιοκρατική νοοτροπία”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης