«Μεροληπτικό» χαρακτήρισε το Ιράν το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Ελβετία, όπου οι ψηφοφόροι ενέκριναν την πρόταση της λαϊκιστικής δεξιάς για απαγόρευση κατασκευής νέων μιναρέδων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών στην Τεχεράνη δια του εκπροσώπου του, δήλωσε ότι η απαγόρευση αντιβαίνει σε όσα διατείνεται ο Δυτικός κόσμος περί θρησκευτικής ελευθερίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, το ιορδανικό κόμμα Μέτωπο Ισλαμικής Δράσης, κατήγγειλε επίσης την απαγόρευση της κατασκευής των μιναρέδων στην Ελβετία χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή «υποκίνηση μίσους και το ρατσισμού».

Σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν στην ιστοσελίδα του, ο αρμόδιος για τις διεθνείς υποθέσεις εκτιμά ότι η απαγόρευση συνιστά «προσβολή προς τους μουσουλμάνους και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Πρόκειται για υποκίνηση μίσους, ρατσισμού και θρησκευτικών διακρίσεων καθώς και μια μορφή ενθάρρυνσης να πληγούν οι μουσουλμάνοι στην Ελβετία και αλλού στον κόσμο» πρόσθεσε.
Μάλιστα, το κόμμα κάλεσε την ελβετική κυβέρνηση να επανεξετάσει την “ανήθικη” απόφασή της προκειμένου να «προασπίσει τις σχέσεις της με το μουσουλμανικό κόσμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Καταγγέλλει ο ΟΗΕ την απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων, Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009, 17:58

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης