Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των επιθέσεων που συνεχίζονται και σήμερα στη Συρία, ειδικά στο βόρειο τμήμα της χώρας όπου ο στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις για να καταλάβει προπύργια των ανταρτών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία (OSDH).

Τα νέα επεισόδια βίας έρχονται σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης των «Φίλων της Συρίας» στην Κωνσταντινούπολη, όπου έγινε έκκληση να καθοριστεί μια σαφής προθεσμία για την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου του Κόφι Ανάν από τη Δαμασκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο πολίτες και πέντε λιποτάκτες σκοτώθηκαν από πυρά και θραύσματα όλμων «σε μια επίθεση η οποία εξαπολύθηκε το πρωί στο χωριό Χας», διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις πυρπόλησαν τα σπίτια οκτώ ανθρώπων, αφού συνέλαβαν δεκάδες άμαχους.

Δύο άλλα χωριά, το Ντάιρ Σούμπολ και το Φάρκια, βομβαρδίστηκαν από τις δυνάμεις του τακτικού στρατού με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας έφηβος 16 ετών και να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο χωριά «επλήγησαν από 30 και πλέον οβίδες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νουρεντίν ‘Αμπντο του επαναστατικού συμβουλίου της Ιντλίμπ, προσθέτοντας ότι οι τακτικές δυνάμεις με την υποστήριξη αρμάτων μάχης εισέβαλαν στο χωριό Μαγάρα, «κάνοντας έρευνες σε σπίτια, πυρπολώντας ορισμένα και συλλαμβάνοντας νέους».

Ένας άμαχος σκοτώθηκε στο Χαλέπι, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, από την έκρηξη ενός μηχανισμού στην περιοχή Άδωνις, κοντά στη σχολή των ηλεκτρολόγων μηχανικών, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Στη Ντεράα, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης με την υποστήριξη του στρατού «προέβησαν σε έρευνες και συλλήψεις στην πόλη Ντάελ όπου δύο σπίτια πυρπολήθηκαν και ένα τρίτο κατέρρευσε», σύμφωνα με το OSDH και τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού. Στην ίδια περιοχή, λιποτάκτες στην Ινχέλ σκότωσαν δύο στρατιώτες.

Στην Τζάσεμ, οι δυνάμεις της τάξης έκαναν έρευνες σε τεχνικά σχολεία συλλαμβάνοντας πολλούς σπουδαστές.

Σφοδρά πυρά ακούγονταν στο χωριό Τάφας.

Στη Χομς, στην κεντρική Συρία, σφοδρά πυρά και πυρά βαρέων πολυβόλων ακούγονταν στην Χαμιντίγια και στη Σουκ αλ Χασίς.

Στην περιοχή Τζουρέτ αλ Σίγια, ξέσπασαν μάχες ανάμεσα σε δυνάμεις του τακτικού στρατού και λιποτάκτες, σύμφωνα με το OSDH.

Στην πρωτεύουσα Δαμασκό σημειώθηκε μια έκρηξη στη συνοικία Μάρζα με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Ιχμπαρίγια. «Βόμβα εξερράγη σήμερα κοντά στο Ξενοδοχείο Κίντα στη συνοικία Μάρζα, όπου η κίνηση είναι αρκετά πυκνή. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και καταστήματα υπέστησαν ζημιές», σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης