Συνεχίζονται οι συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας για το φυσικό αέριο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014, 15:49
Συνεχίζονται οι συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας για το φυσικό αέριο
Αξιωματούχοι της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συναντηθούν το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες για να συνεχίσουν τις συνομιλίες με στόχο την επίλυση της διένεξης για τις τιμές του φυσικού αερίου, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

Η τριμερής συνάντηση, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρόκειται να αρχίσει στις 20.00 (ώρα Ελλάδας) με παρόντες τον επίτροπο Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γκίντερ Έτινγκερ, τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ και τον Ουκρανό ομόλογό του Γιούρι Πρόνταν.

«Ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και ο διευθύνων σύμβουλος της Naftogaz, Αντρίι Κομπόλεφ --οι οποίοι είχαν διμερείς διαβουλεύσεις στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας με στόχο να επιλύσουν ανοικτά θέματα-- θα συμμετάσχουν επίσης στις συνομιλίες» δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαμπίνε Μπέργκερ.

Η Ρωσία έχει απειλήσει να σταματήσει την προμήθεια της Ουκρανίας με αέριο, αν η χώρα δεν πληρώσει έως τις 10 Ιουνίου τις παραδόσεις που θα γίνουν τον ίδιο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014, 15:49