Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μαλακώνοντας τη σκληρή του στάση, πλησίασε τον Αμερικανό ομόλογό του στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ σε φιλική ατμόσφαιρα, προβαίνοντας σε κινήσεις που δείχνουν οικειότητα και ευχάριστο κλίμα, χαμογελώντας και αγγίζοντάς τον στο μπράτσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, καθώς η χειραψία απαγορεύεται λόγω των κανονισμών για τον περιορισμό της πανδημίας, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν χαιρετισμό με τις γροθιές τους, ο οποίος αποτυπώθηκε στις κάμερες με τρόπο που θυμίζει… χειροφίλημα, αφού το γεγονός ότι ο Ερντογάν βρίσκεται καθιστός απέναντι από τον Τζο Μπάιντεν και έχει απαθανατιστεί όσο σηκώνεται για να χαιρετίσει τον Αμερικανό πρόεδρο, έχει ως αποτέλεσμα να δίνεται η εντύπωση πως ο Τούρκος πρόεδρος έχει σκύψει χαμηλά ενώ έχει πλησιάσει το χέρι του προέδρου των ΗΠΑ στο στόμα του.

Δείτε φωτογραφίες της εγκάρδιας χειραψίας:

Για του λόγου το αληθές, δείτε το ίδιο στιγμιότυπο σε βίντεο, στο οποίο φαίνεται καλύτερα η χειραψία:

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γνωρίζουν ο ένας τον άλλον εδώ και χρόνια, αλλά η συνάντησή τους τη Δευτέρα θα είναι η πρώτη τους με την ιδιότητα των αρχηγών κρατών. Η συνάντηση αυτή έρχεται σε μια ιδιαίτερα τεταμένη στιγμή για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ο κατάλογος των διαφωνιών είναι μακρύς για τους δύο συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Για τα ελληνοτουρκικά, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η αναβίωση των διαύλων διαλόγου με την Ελλάδα βοηθά να επιλυθούν ορισμένα διμερή προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

«Πιστεύουμε πως η αναβίωση των διαύλων διαλόγου με τη γειτονική μας Ελλάδα συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων και στην περιφερειακή σταθερότητα», δήλωσε ο Ερντογάν σε εκδήλωση που οργάνωσε το Γερμανικό Ταμείο Μάρσαλ (German Marshall Fund) στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης