Συρία: 18 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον σχολείου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014, 19:10
Συρία: 18 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον σχολείου
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 10 παιδιών, σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομές που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία του συριακού καθεστώτος εναντίον ενός σχολείου σε μια συνοικία η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες στο Χαλέπι (βόρεια), ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον ένας καθηγητής βρίσκεται μεταξύ των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών εναντίον του σχολείου Άιν Τζάλουτ, στη συνοικία Ανσάρι, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση αυτή.

Η αεροπορία εξαπέλυσε τις δύο επιδρομές με διαφορά 10 λεπτών, εξήγησαν αντάρτες που βρίσκονται στο Χαλέπι, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας με το Γαλλικό Πρακτορείο μέσω του Διαδικτύου.

Οι αντάρτες αυτοί μετέδωσαν ένα βίντεο στο οποίο διακρίνονται σοροί παιδιών βαλμένες στη σειρά μέσα σε γκρίζους σάκους, πολλοί εκ των οποίων είναι γεμάτοι αίματα.

Μέχρι στιγμής η συριακή κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο για την επίθεση αυτή.

Η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) κατηγόρησε χθες το καθεστώς ότι εξαπολύει «χωρίς καμιά διάκριση» αυτούς τους βομβαρδισμούς, κατά τους οποίους συχνά χάνουν την ζωή τους άμαχοι.

Σφοδρές συγκρούσεις εκτυλίσσονται επίσης στο Χαλέπι, ένα από τα σημαντικότερα πεδία των μαχών μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ανταρτών.

Σε άλλες εξελίξεις, η Ιορδανία άνοιξε τον 6ο κατά σειρά καταυλισμό Σύρων προσφύγων, ο οποίος μπορεί να υποδεχθεί έως και 130.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, υπάρχουν 2,66 εκατομμύρια καταγεγραμμένοι Σύροι πρόσφυγες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν στις γειτονικές χώρες: στον Λίβανο, στην Τουρκία και στην Ιορδανία.

Τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014, 19:12